هواداران دکتر قالیباف در کرمانشاه

سیاسی.فرهنگی.تحلیلی.خبری

هواداران دکتر قالیباف در کرمانشاه

سیاسی.فرهنگی.تحلیلی.خبری

تحقق عدالت و پیشرفت در گرو تقسیم کار ملی و محلی است

دکتر محمد باقر قالیباف در اولین همایش و کارگاه آموزشی مدیریت محله که در برج میلاد برگزار شد گفت: بدون اغراق می گویم که هر کاری که در شهر می کنیم با حمایت های همه جانبه شورایاری ها صورت می گیرد و در واقع این شورایاران هستند که آبروی ما را نگه می دارند .وی افزود: در مورد بحث شورایاری ها ، هیات امنا و مدیران محلات ، تا روزی که در مسئولیت و خدمتگذاری هستم با همه وجود بر این باورم و وظیفه دینی خود می دانم که مدیریت محلات را در سطح شهر به بهترین شکل ممکن گسترش داده و نهادینه کنم.

مشارکت مردم را جدی بگیریم

 

عرض خیر مقدم دارم خدمت یکایک شما شورایاران، مدیران محله و اعضای هیئت امنای محلات. بدون اغراق می گویم که هر کاری که در شهر می کنیم با حمایت های همه جانبه شورایاری ها صورت می گیرد و در واقع این شورایاران هستند که آبروی ما را نگه می دارند .بنده با همه وجودم به شوراها و مدیریت محله اعتقاد دارم چراکه این کار را باور و وظیفه ای دینی می دانم. روح و جوهره انقلاب و تبلور آن در نظام دینی این بود که مردم شاه را بیرون کردند تا کارها در دست مردم قرار بگیرد. این انصاف نیست که در برخی مواقع، مشارکت مردم را جدی بگیریم و در برخی جاها آنها را نادیده بگیریم، این امر با روح انقلابی و جهادی سازگاری ندارد؛ وقتی میدان جنگ است مشارکت مردم معنی دار باشد ولی وقتی بحث بر سر مسئولیت است طور دیگری رفتار کنیم. بحث مدیریت محله، ابتدایی ترین و حداقل ترین کاری است که برای مشارکت مردم می توانیم انجام بدهیم. امروز اگر بنده پشت تریبون ایستاده ام و مفتخرم که شهردار تهران هستم ، این مرهون فرهنگ امام (ره) و شهداست و اگر به عنوان مدیر شهر باورهای امام و شهدا را در شهر تسری ندهم و نهادینه نکنم در واقع به این باورها  خیانت کرده ام. حضرت امام(ره) می فرمودند هرکاری که مردم می توانند انجام بدهند، دولت و دولتمردان حق ندارند آن کار را انجام بدهند. این فرصت را انقلاب برای ما ایجاد کرده و ما وظیفه داریم برای مردم و جوانان شرایط مشارکت را فراهم بیاوریم.

 

 

مدیریت محله، کاری علمی است

 

از سوی دیگر مدیریت محله، کاری است که پشتوانه علمی دارد. هم تجربه دنیا و هم مباحث علمی به ما دیکته می کند که اولین گام برای پیشرفت کشورتقسیم کار ملی و محلی و تفکیک امور تصدی گری و تولی گری بوده و تا این تصمیم در نظام اداری و سیاسی کشور تحقق عینی پیدا نکند، روح عدالت و پیشرفت در کشور تحقق نمی یابد. باید بپذیریم که در مقیاس محله، نظر افراد ساکن در محله ها از دیگران به واقعیت نزدیک تر است. بنده به عنوان شهردار تهران نمی توانم به طور مثال برای محله گلاب دره یا نعمت آباد تعیین تکلیف کنم چراکه شناخت دقیق و همه جانبه ای به اندازه شخصی که در آن محلات زندگی می کند ندارم و به همین خاطر تصمیم گیری در مقیاس محله ای باید توسط مردم همان محله در قالب هیات مدیره محلات صورت گیرد؛ در واقع نگاه سیستمی به ما دیکته می کند که شهر را در لایه های مختلف اداره کنیم. در قانون اساسی نیز وقتی از رده های شورا نام برده می شود، در جایی از رده محله آغاز می کند. این یعنی اساس اداره شهر از محله ها آغاز می شود و در این راستا از هر منظری که نگاه می کنیم حتی در بحث های مربوط به آسیب های اجتماعی و ... همه  اینها از قسمت های کوچک آغاز می شود و هرچه فضاها کوچک تر باشد این جرایم نیز کمتر می شود و به همین دلیل اگر برای محلات مدیریت محلات به شکل قوی و مستمر نهادینه شود مردم محله همدیگر را بیشتر شناخته و جرایم نیز به دنبال آن کاهش می یابد .

 

حضرت امام (ره) فرموده اند که "عالم محضر خداست". واقعا اگر اینگونه احساس کنیم که در محضر خدا قرار داریم هرگز گناه نمی کنیم و در همین راستا با تشکیل مدیریت محلات و شناخت مردم از یکدیگر حداقل در مقابل چشمان هم کمتر گناه خواهیم کرد و هرچه افراد با یکدیگر بیشتر آشنا شوند خود این شناخت موجب کاهش اقدامات منفی می شود. چشم ها و نگاه های مردم برای ما حرمت و محدودیت های مثبتی ایجاد می کند هرچه افراد بیشتر همدیگر را بشناسند خیلی از مشکلات و آسیب ها کاسته می شود. در واقع شناخت و ارتباط در محله ها باعث می شود تعلق های مثبت در میان افراد شکل بگیرد.

 

 

محله رکن واسطه میان خانواده، شهر و شهرداری

 

از منظر استراتژیک هم قدرت نظام جمهوری اسلامی در هسته ای بودن و یا داشتن موشک های برد بلند نیست بلکه عمق استراتژیک در نظام جمهوری اسلامی، دل و قلب مردم است. اگر همه چیز داشته باشیم ولی مردم را نداشته باشیم، در واقع چیزی نداریم. مشارکت مردمی یک شعار نیست بلکه یک اصل اساسی در اداره جامعه محسوب می شود . محله یک رکن واسطه است میان خانواده، شهر و شهرداری. بنابراین مدیر محله باید بداند که رکن رکینی است که می بایست این ارتباط را برقرار کند و در این راستا شورایاران که در محله و هیات امنا و مدیرانی که در محله مشغول به کار هستند باید به طور همه جانبه نقش های خود را ایفا کنند و بدانند که مولد اصلی سرمایه اجتماعی شهر هستند و ما باید این سرمایه ها را حفظ کرده و گسترش دهیم. ما با اجرای این طرح در واقع به دنبال خیر عمومی هستیم. انقلاب ما سه عنصر اصلی دارد: مردم، اسلام و رهبری. در مقیاس محله ها نباید از عناصر مردم و اسلام غافل شویم و در همه اقدامات ما باید روح دینی حاکم باشد. ما باور داریم مدیریت تنها یک فن نبوده و بین مدیریت دینی و غیر دینی تفاوت وجود دارد.

 

 

با نهادینه کردن مدیریت محلات بسیاری از مشکلات سطح شهر اصلاح می شود

 

 اجرای مدیریت محله، ثمرات زیادی به دنبال دارد. تمرکز زدایی یکی از این ثمرات است. با ایجاد مدیریت محلات مطمئن باشید ثمرات زیادی از قیبل شناخت استعدادها ، ظرفیت ها و تمرکز زدایی که امروزه بلای جان ما شده است به وجود می آید ، چراکه در این مورد امروزه مدیران همه کارهای مدیریتی را در دست خود می گیرند در حالی که باید بسیاری از این اقدامات به خود مردم واگذار شود. یقین داشته باشید که آسیب های مدیریت محله به مراتب کمتر از آسیب های یک سیستم متمرکز است. از سوی دیگر این کار در محلات، تولید نظم اجتماعی می کند. این اتفاق می تواند روابط انسان ها را تعمیق دهد و امنیت اجتماعی را افزایش دهد. هرچند امروزه در کشور کمتر شاهد این نظم هستیم اما به طور کلی باید گفت که ما مسلمان هستیم و مذهب رسمی کشور ما شیعه است و امام ما شیعیان ما را به نظم تاکید کرده است ؛ اما این نظم اجتماعی روز به روز در جامعه ما تضعیف می شود. از دیگر نتایج مدیریت محله این است که شیوه خدمت رسانی درست می شود. اولویت ها و مطالبات به طور منطقی دنبال می شوند. با اجرای این طرح، مشارکت از صرف شعار به عمل تبدیل شده و نهادینه می شود. ما به طور جدی و محکم پای این کار ایستاده ایم مگر آنکه منطق و عقل قوی تری پیدا شود و بگوید این کار اشکال دارد که در آن صورت ما روش خود را اصلاح می کنیم. بر این باوریم که با نهادینه کردن مدیریت محلات بسیاری از مشکلات سطح شهر اصلاح می شود و می کوشیم که در این راه مشارکت مردمی را به طور گسترده و همه جانبه به وجود آوریم ، چون این کار نتایج با برکتی دارد و هم اکنون در مسیر خوبی کار آغاز شده و امیدواریم این کار آنقدر نتیجه بخش باشد که به عنوان الگویی برای سایر شهرهای کشور قرار گیرد . در موعد انتخابات شورای دوم، بودجه انتخابات تامین نشده بود که بنده از اعتبارات شهرداری دو میلیارد تومان به این کار اختصاص دادم که منجر به اعتراض برخی ها هم شد. بنده در تلاشم که این مشارکت را نهادینه کنم. با اعتقاد، تعهد و تخصصی که در شما عزیزان می بینم و با همکاری ای که مجموعه مدیریت شهری با شما خواهند داشت، انشاء الله این کار برای همه شهرهای کشور الگو خواهد شد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد