|
دکتر قالیباف امروز در مراسم آغاز به کار حفر تونل خط شش مترو با دستگاه حفار اتوماتیک (TBM) در منطقه پانزده تهران از بهره برداری بزرگراه امام علی (ع) درحدفاصل خیابان پیروزی تا میدان شهید محلاتی تا دوازده فرودین سال آینده خبرداد وافزود: اگر اعتبارات لازم در اختیارمان قرار گیرد می توانیم سالانه پنجاه کیلومتر تونل حفر و آماده ریل گذاری کرده و در مدت سه تا چهارسال به دویست و هجده کیلومتر مترو برسیم. به این ترتیب معضل و بحران ترافیک و آلودگی هوا در مدت سه تا چهار سال قابل حل است
بخش هایی از سخنان دکتر قالیباف:
از همین جا که به دروازه شهر به مشهد و خراسان معروف است، پیشاپیش میلاد اما رضا (ع) را تبریک می گویم و خدا را شاکرم که در مشهد متولد شده ام و جیره خوار امام رضا (ع) و امروز خادم آن حضرت هستم. ما مسئولان شرف خود را در گرو خدمت به مردم می دانیم. امروز در نظام جمهوری اسلامی که یک نظام ولایی است هر مدیری باید تلاش کند جوانان و مردم را روز به روز به دین اسلام و اهل بیت (ع) نزدیک تر و وفادارتر کند.از دید ما فرد ولایت مدار و حزب اللهی، امروز و پس از گذشت سی و دو سال از استقرار نظام اسلامی، فردی است که با روش های ثبوتی از انقلاب دفاع کند. امروز که قدرت در اختیار ماست مکلف هستیم با کارمان مردم را به اسلام و دین دعوت کنیم و باید توجه داشته باشیم اکنون زمان دفاع از انقلاب به روش اثباتی نیست بلکه باید به روش ثبوتی از نظام و انقلاب دفاع کرد .
حضرت امام خمینی(ره) فرمودند که «یک موی کوخ نشینان را به همه کاخ نشینان نمی دهم» . در دفاع از انقلاب و در میدان جنگ هرگاه نظام نیاز به حمایت داشت این مردم پا برهنه و اقشار محروم بودند که ایثار می کردند و خون می دادند و ما در جبهه ها به خوبی دیدیم که چه کسانی می جنگیدند و ایثار می کردند. امروز در مناطق جنوبی در هر کوچه، ده ها شهید می بینیم و نسبت شهدای این مناطق نسبت به جمعیت شهدا در سایر مناطق بسیار بیشتر است. امروز همه ما مکلف هستیم که رسیدگی و محرومیت زدایی در این مناطق را مورد توجه قرار دهیم تا به این مردم خدمات رسانی مناسبی داشته باشیم؛ اگر چه کسانی که فرزندانشان را در راه دین و انقلاب دادند به دنبال زندگی مادی و دریافت خدمات نبوده اند اما ما وظیفه داریم به کسانی که به نظام و اسلام لبیک گفتند لبیک بگوییم .بر همین اساس خط شش متروی تهران و همچنین خط سه با اولویت مناطق جنوبی آغاز و ساخته شده ما می توانستیم این خطوط را از شمال شهر و یا مرکز شهر آغاز کنیم اما در راستای کاهش فاصله شمال و جنوب و خدمات رسانی به شهروندان و مناطق جنوبی، اولویت توسعه این خطوط را جنوب شهر قرار دادیم که این خود به نوعی توجه به کسانی است که همه ما خود را مدیون آن ها می دانیم .
مقام معظم رهبری همواره تاکید دارند که پیشرفت باید توام با عدالت و کرامت باشد. ما تلاش می کنیم تا حفظ کرامت انسان ها در همه کارهایمان مورد توجه ویژه قرار گیرد و اعتقاد داریم اگر ذره ای کم بگذاریم مدیون شما و شهدا خواهیم بود. در قیامت در حالی می توانیم به چشمان شهدا نگاه کنیم که در دنیا تا زمانی که زنده هستیم به مردم خدمت صادقانه کرده باشیم. در منطقه پانزده تهران علاوه بر ساخت مترو عملیات احداث بزرگراه امام علی (ع) نیز درحال انجام است. احداث این بزرگراه بیست سال است که مورد بحث و پیگیری است و با وجود آن که در مسیر آن واحدهای مسکونی زیادی وجود دارد تلاش داریم با اولویت مناطق جنوبی این بزرگراه را نیز تکمیل کنیم که در این راستا ابتدا توسعه این بزرگراه از سمت دماوند به پیروزی و سمت جنوب شهر در اولویت است و پس از آن از دماوند تا مسیر احداث شده و در حال بهره برداری این بزرگراه ادامه می یابد. با تکمیل این بزرگراه تا بیست ماه آینده شهروندان می تواتند ازدارآباد تا حرم مطهر امام (ره) را بدون چراغ قرمزی مسیر را طی کنند. البته بزرگراه امام علی(ع) قطعه قطعه به بهره برداری می رسد. براین اساس بزرگراه امام علی (ع) در مرحله اول تا پایان امسال و حداکثر تا دوازده فرودین سال آینده از خیابان پیروزی تا میدان شهید محلاتی تکمیل و آماده بهره برداری می شود و پس از آن توسعه این بزرگراه از شهید محلاتی تا تقاطع آزادگان را به بهره برداری می رسانیم .ادامه مسیر اتوبان شهید شوشتری نیز در این منطقه درحال اجراست که می تواند در تسهیل ترافیک منطقه و به ویژه بیست متری افسریه تاثیر گذار باشد.
در مورد دستگاه های حفار TBM نیز باید بگویم چهار دستگاه حفار اتوماتیک TBM در بخش های مختلف مترو در حال فعالیت است این در حالی است که در هیچ جای دیگر کشور این دستگاه ها مشغول به کار نیستند و همه این تجهیزات در سه سال اخیر وارد شده است. روزی در تهران توان ساخت مترو در سال تنها دو ونیم کیلومتر بوده است اما امروز این ظرفیت در تهران وجود دارد و ما متعهد می شویم که اگر اعتبارات لازم در اختیارمان قرار گیرد سالانه پنجاه کیلومتر تونل را حفر و آماده ریل گذاری کنیم و حداقل سی کیلومتر مترو را به بهره برداری برسانیم. مشکلات مردم با عشق، کار و تدبیر حل می شود و نه بحث های سیاسی. ساخت تونل تجربه، کار و تدبیر می خواهد که ما به این توانایی رسیده ایم؛ در حالی که ما نه توان ساخت پنجاه کیلومتر مونوریل را داریم و نه ساخت اتوبان؛ اما این توان در بخش مترو وجود دارد. با توسعه مترو قادر خواهیم بود هم معضل ترافیک و هم آلودگی هوا را برطرف کنیم و بقیه حرف ها هم تنها حرف هستند. هر دستگاه حفار اتوماتیک می تواند روزانه پانزده تا بیست متر حفر کند و به عبارتی با دستگاه های TBM موجود می توانیم در تهران روزی هشتاد متر تونل حفاری کنیم که این یک فرصت و سرمایه برای کشور است که باید به آن توجه شود و از آن استفاده کنیم. مردم می خواهند از یک نقطه به یک نقطه دیگر سفر کنند و مترو می تواند سریع ترین و کم هزینه ترین سفرها را محقق کند. شاید زمانی این تصمیم گرفته شود که در بخشی از شهر هیچ وسیله شخصی تردد نکند اما این کار زمانی امکان پذیر است که مترو و شبکه حمل و نقل عمومی گسترده ای داشته باشیم .
در حاشیه:
در حاشیه این مراسم اهالی منطقه پانزده و بیست تهران مشکلات خود را با شهردار تهران در میان گذاشتند و شهردار دستورات لازم را برای حل مشکلات داد در این بین شهروندانی بودند که اصرار بیشتری در طرح درخواست های خود داشتند که شهردار تهران با صبر وحوصله به مشکلات این شهروندان پاسخ گفت. شهردار تهران پس ازپایان مراسم به همراه دیگر مسئولان به داخل دستگاه tbm رفت تا عملیات اجرایی خط شش را به صورت رسمی آغاز کند.
سخنان دکتر قالیباف در جمع خبرنگاران
دکترمحمدباقر قالیباف شهردار تهران در حاشیه مراسم آغاز به کار حفر تونل خط شش مترو با دستگاه حفار اتوماتیک (TBM) در جمع خبرنگاران با تاکید برتوان ساخت پنجاه کیلومتر مترو در سال، گفت: در صورت تحقق این برنامه در مدت سه تا چهار سال به دویست و هجده کیلومتر مترو خواهیم رسید و به این ترتیب معضل و بحران های سی تا چهل ساله ترافیک و آلودگی هوا در مدت سه تا چهار سال قابل حل است.
خط شش مترو که از منطقه پانزده عملیات ساخت آن آغاز شده تا کن ادامه می یابد و منتهی الیه جنوبی شرقی تهران را به شمال غربی شهر متصل می کند. هم اکنون فعالیت اجرایی این خط آغاز شده و تاکنون پانصد متر از این خط از سمت جنوب تهران حفاری شده است .با بهره برداری از این خط جنوب شرق تهران به شمال غرب تهران وصل می شود. امیدواریم در سال نود و دو این خط را تا میدان سپاه با ده ایستگاه تکمیل و آماده بهره برداری کنیم. با توجه به این که این خط ، خط 3 و خط 2 مترو تهران را قطع می کند به نوعی دسترسی به کل شبکه مترو را فراهم می سازد.
یکی از مشکلات اصلی مترو تامین اعتبارات است. هم اکنون به دلیل توجه به زیرساخت ها، چهار دستگاه حفار اتوماتیک TBM در بخش های مختلف مترو در حال فعالیت است این در حالی است که در هیچ جای دیگر کشور این دستگاه ها مشغول به کار نیستند. این دستگاه ها قادرند هرکدام در روز بیست متر و در مجموع هشتاد متر حفاری کنند اما مشکلات نقدینگی می تواند این ظرفیت را حداقل به کمتر از پنجاه درصد برساند که این اقتصادی نیست و امیدواریم اعتبارات بیشتری را برای مترو در نظر بگیرند و حمایت های لازم از سوی دولت و مجلس صورت گیرد .
ادعای بیهوده ای نیست که ما توان فنی ساخت پنجاه کیلومتر تونل را داریم. در صورت تحقق این برنامه در مدت سه تا چهار سال به دویست و هجده کیلومتر مترو خواهیم رسید و به این ترتیب معضل وبحران های سی تا چهل ساله ترافیک و آلودگی هوا در مدت سه تا چهار سال قابل حل است. هم اکنون توانسته ایم در مدت دو سال صد کیلومتر بسازیم و طول شبکه مترو را به صد و بیت و هفت کیلومتر برسانیم. تهران اگر دویست و هجده کیلومتر مترو داشته باشد از بحران ترافیک خارج می شود و اگر بتوانیم بر اساس طرح جامع به چهارصد کیلومتر مترو برسیم در شرایط مطلوب قرار می گیریم. اکنون صد و بیست وشش کیلومتر مترو به صورت عملیاتی و فعال داریم، یعنی باید حدود صد کیلومتر دیگر بسازیم که اگر اعتبار کافی پرداخت شود می توانیم ظرف دو سال شبکه مترو را به دویست و هجده کیلومتر مترو گسترش دهیم.
ساخت مترو در سال حداقل به دو هزار و پانصد میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. در پرداخت اعتبارات مترو دولت و شهرداری هرکدام پنجاه درصد سهم دارند که شهرداری همواره بیش از سهم خود در اعتبارات مترو پرداخته است. امسال اعتبار پیش بینی شده برای مترو توسط دولت چهارصد میلیارد تومان است و شهرداری نیز باید چهارصد میلیارد تومان بپردازد اما پیش بینی می شود که از این میزان چیزی حدود دویست تا دویست و پنجاه میلیارد تومان پرداخت شود که این هزینه ساخت پنج کیلومتر مترو بیشتر نمی شود و حیف است در شهری مانند تهران که ظرفیت هست نتوانیم توسعه مترو را با سرعت پیش ببریم. هم اکنون دو میلیون مسافر با مترو جابجا می شوند و این توان وجود دارد با کاهش سرفاصله حرکت قطارها به دودقیقه ، ظرفیت جابجایی مترو را به چهارمیلیون مسافر در روز برسانیم.
یکی از علت های عمده که امسال در هفته اول مهر ترافیک آن چنانی نداشتیم این بود که بخش قابل توجهی از سفرها با مترو و اتوبوس های تندرو صورت می گیرد. جایی که اتوبوس و مترو باشد چه لزومی دارد که مردم بنزین لیتری هفتصد تومان استفاده کنند و در محدوده طرح هم نتوانند بیایند ؟! مترو ستون فقرات حمل و نقل و راه حل اصلی حل معضل ترافیک است.