هواداران دکتر قالیباف در کرمانشاه

سیاسی.فرهنگی.تحلیلی.خبری

هواداران دکتر قالیباف در کرمانشاه

سیاسی.فرهنگی.تحلیلی.خبری

قالیباف: 88 درصد بودجه شهرداری تهران از جیب مردم تامین می‌شود

شهردار تهران صبح امروز در مراسم تجلیل از پژوهشگران محله، عنوان کرد: بحث محله و محله ‌محوری مهمترین رسالت بر دوش من در شهرداری تهران است.

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف در مراسم تجلیل از پژوهشگران محله، با بیان اینکه امروز حدود 10 تا 12 درصد بودجه شهرداری از بودجه کلان ملی و حدود 88 درصد بودجه این نهاد از جیب مردم تامین می‌شود، افزود: این در حالیست که در گذشته سهم شهرداری از بودجه کلان حدود 40 درصد بود.

وی با بیان اینکه وضع پژوهش در کشور خوب نیست، اضافه کرد: در کشور بیشتر مدیریت پژوهش صورت می‌گیرد و اگر هم پژوهشی انجام می‌گیرد، بیشتر به خاطر اخذ مدرک کارشناسی ارشد و دکتری و یا گرفتن هزینه پژوهش است.

وی ادامه داد: امروز بین عقل نظری و عقل ابزاری شکافی ایجاد شده که ما قادر به پر کردن این شکاف نیستیم؛ مگر اینکه یک روند اجرایی از پایین به بالا را در کشور پیاده کنیم.

قالیباف با اشاره به اینکه پس از گذشت 33 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، اقدامات ما هنوز همراه با سعی و خطا است، این موضوع را گناهی بزرگ و نابخشودنی دانست و افزود: بسیاری از ما بارها یک موضوع را در زندگی فردی و اجتماعی خود تجربه می‌کنیم و این چالش، در حوزه پژوهشگری نیز قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال، فارغ‌التحصیلانی از دانشگاه‌ها وجود دارند که از حل مشکلات ساده در حوزه تخصص خود برنمی‌آیند و مثلا دانشجوی فارغ‌التحصیل رشته مکانیک برای حل یک مشکل ساده در اتومبیل خود به مکانیکی مراجعه می‌کند.

شهردار تهران در ادامه درباره محله ‌محوری نیز اظهار کرد: از ابتدای دوره تصدی بنده در شهرداری تهران این رویا را داشتم که محله‌ محوری را اصل قرار دهم و در جلسات اول شهرداری با شورای شهر که این موضوع را مطرح کردم، ابتدا اعضاء با ابهام به آن نگاه می‌کردند، اما امروز تا حدودی این محله ‌محوری را محقق شده است.

ضرورت تفکیک کارهای محلی و ملی برای پیشرفت توام با عدالت

وی تاکید کرد: در کشور پیشرفت توام با عدالت و رعایت کرامت انسانی اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه تفکیک کارهای ملی و محلی در راس امور باشد و تصدی‌گری و تولی‌گری تا پایین‌ترین رده‌ها بیاید، به این معنا که سیاست‌گذاری از بالا و اجرا از پایین‌ترین‌ سطوح اتفاق بیفتد.

قالیباف درباره ضرورت تمرکززدایی امور در کشور، اظهار کرد: شهردار تهران نباید، نمی‌تواند و وقت ندارد برای محله‌ها تصمیم بگیرد، چرا که مدیریت شهری، دارای مدیران پر تلاش هستند و من به عنوان شهردار، گاهی 15 روز معاون خود را نمی‌بینم!

وی ادامه داد: شهردار وظیفه دارد برای موضوعاتی در مقیاس شهر و فراتر از آن تصمیم بگیرد و امور محله و ناحیه را بر عهده مردم، هیات امنای محله و شورایاری‌ها بگذارد، چرا که مردم صاحب‌نظرند و کمبودها و مشکلات محله خود را از نزدیک درک می‌کنند.

قالیباف اضافه کرد: اگر نخبگان محله هفته‌ای سه ساعت یا روزی 15 دقیقه وقت برای محله خود بگذارند، امور محله به خوبی پیش خواهد رفت.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه مردم باید به نظام اسلامی دلبستگی داشته باشند و امورات این نظام را خود به سرانجام برسانند، خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) نیز همیشه تاکید داشتند که هر کاری از دست مردم برآید نباید دولت در آن دخالت کند، بلکه دولت باید کارهایی را انجام دهد که مردم قادر به انجام آن نیستند. اما آیا امروز این موضوع در کشور محقق شده است؟

وی در ادامه به قانون اساسی اشاره کرد و گفت: در قانون اساسی هفت اصل درباره شوراهای شهر وجود دارد که یکی از این اصول، سلسله مراتب از ده تا شورای استان‌ها است که یکی از بخش‌های آن شورای محلات است؛ اما امروز شورای محلات زیاد مورد توجه قرار نگرفته‌اند.

وی ادامه داد: در شهرهای بزرگی مثل تهران، شورای محلات باید به جایی برسد که اعضای شورای شهر از دل آنها انتخاب شود. البته من در جایگاهی نیستم که بخواهم درباره فعال کردن شوراهای محلات در کشور تصمیم‌گیری کنم، اما در شهرداری مصمم هستم که با این رویکرد اجتماعی، قدرت را به اقتدار تبدیل کنم.

وی خطاب به پژوهشگران حاضر در جلسه، اظهار کرد: شهرداری یک نهاد عمومی غیردولتی است و پژوهشگران محله باید سیستم محله را هوشمند کرده، اولویت‌ها و نقاط قوت و ضعف را مشخص و از سعی و خطا جلوگیری کنند. کار پژوهشگری مدیریت، نیست بلکه تشخیص دردها و درمان آنهاست.

قالیباف در ادامه عنوان کرد: حدود 370 محله در تهران وجود دارد که اعضای محلات باید در مقیاس محله خود و تصمیم‌گیری کنند، البته این اعضاء حق ورود به اقدامات و پروژه‌ها در مقیاس شهری را ندارند.

شهردار تهران ادامه داد: از حدود 20 سال قبل که در نیروی انتظامی خدمت می‌کردم، سعی کردم امنیت را جامعه‌ محور کنم و در این راستا، طرح پلیس 110 اجرا شد و امروز بیشتر از آنچه پلیس به مردم خدمت کند، مردم به پلیس خدمت می‌کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد